fbpx
33.6%

Hardy Kiwi La ghiveci (autopolenizator) Ger -30*

99 lei Fara TVA

Descriere

Hardy Kiwi  (autopolenizator)

(actinidia deliciosa)

Arbuştii fructiferi au nevoie de cel puţin un an de acomodare cu solul şi clima din locul unde sunt plantaţi.

Distanţa de plantare

2-3 metri.

Loc de plantare

Amplasaţi-l într-un loc ferit, lîngă un sistem de sprijin, spalier, gard plasă. Groapa de plantare să fie de 50-60 cm lăţime şi 40 cm adîncime. Plantaţi la aceeaşi adîncime cum a fost în ghiveci, după care udaţi bine.

Plantare pe terasă

Kiwi poate fi plantat în ghivece mari, pe terase sau balcoane.
Protejare ger

Kiwi nu are nevoie de protecţie deosebită.

Plantele tinere se protejează de ger în primii 3 ani prin acoperirea bazei. Lăstarii degeraţi se taie primăvara până la partea vie.
În luna Martie folosiţi îngrăşămînt cu efect îndelungat, înainte de începerea sezonului cald.

Tăiere

Kiwi se cultivă ca viţa de vie, pe spalier. Primăvara, în februarie, se lasă 4-5 lăstari puternici, iar în timpul anului este necesară numai aranjarea lăstarilor în formă de evantai. Iarna lăstarii pot îngheţa, primăvara aceştia se taie pînă la partea vie. Vara se poate efectua o tăiere de formare.
Kiwi (actinidia chinensis): Arbust căţărător cu viţe, rezistent la îngheţ. Plantaţi-l într-un loc ferit de ger. Se dezvoltă bine în sol slab, neutru sau uşor acid, bogat în substanţe nutritive şi alimentare bună cu apă. Nu agreează apa stagnantă şi solul calcaros.
Este o plantă dioică, de aceea pentru producerea fructelor e nevoie de o plantă masculină şi de una feminină. O plantă cu flori masculine (polenizatoare) este suficientă pentru a poleniza 4-5 plante cu flori feminine (roditoare).
Fructul de kiwi, după coacere poate fi păstrat la +5°C timp de 4 luni.
Mini Kiwi (actinida arguta): Această plantă este rezistentă la ger pînă la –30°C. Este o plantă autofertilă, nu există plante masculine sau feminine. Pentru o fructificare mai bună se recomandă plantarea a câte 3-4 plante. Fructul mic, poate fi consumat cu coajă.

Timpul de plantare

Martie-Mai şi Octombrie-Noiembrie.
Plantele în ghivece se pot sădi tot timpul anului, condiţia este să nu fie solul îngheţat.

Udare

La plantare se udă foarte bine, după aceea nu mai necesită udare.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0