fbpx

Arbusti fructiferi mur, zmeur , afin, cocaz…

La plantarea arbustilor fructiferi primavara alege intre mur, zmeur, afin, catina, agris, coacaz si soc.

In principiu fiecare specie are o serie de reguli specifice, care tin in cea mai mare masura de detalii legate de calitatea solului, si nevoia – mai mare sau mai mica de soare si lumina, dar dincolo de acestea, principiile care trebuie respectate pentru plantarea arbustilor fructiferi primavara sunt aproximativ asemanatoare.

Dar cum nu ne gandim la o cultura intensiva care sa produca beneficii financiare, ci doar la bucuria si placerea de a valorifica terenul din jurul casei, indemnul nostru fiind acela de a avea plante, pomi si arbusti cat mai diferiti, respectarea principiilor generale la plantarea arbustilor fructiferi primavara sunt suficiente.

Zmeurul si murul sunt doua specii extrem de usor adaptabile la orice conditii, iar placerea de a avea pe langa gardul din spatele casei tufe de zmeura, mur, coacaz sau altele este fara egal.

Acestea sunt plante rustice, putand fi cultivate pe langa garduri si alei si chiar in cultura compacta in gradinile particulare, producand fructe proaspete in tot cursul verii, pana in luna octombrie. Este important de spus ca la plantarea arbustilor fructiferi primavara nu sunt necesare nici un fel de conditii speciale, singurul detaliu esential este acela de a planta arbustii inainte sa intre in perioada de vegetatie.

Cei mai multi din arbustii fructiferi au recolte incredibil de bogate, cei mai multi avand chiar si doua trei valuri de fructe in perioada lor de fructificare. Oricum, arbustii fructiferi vor produce mai multe fructe decat te astepti.

Pentru plantarea arbustilor fructiferi primavara alege locuri bine luminate. Toti au nevoie de soare, dar suporta foarte bine si locurile semiumbrite. Au nevoie de apa, pentru ca toti iubesc umezeala, dar nu suporta stagnarile de apa. Dupa plantare trebuie udati din abundenta, udarile fiind necesare si in perioada in care florile leaga rod.

Daca te-ai decis sa treci la plantarea arbustilor fructiferi primavara alege arbusti altoiti din soiurile cele mai rezistente si productive. Planteaza arbustii la adancime de circa 30-50 de centimetri, la distanta de 50 de centimetri unii de altii.

SCDP Baneasa

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0