fbpx

trandafiri

Ce sunt trandafirii proprii?

Trandafirii au rădăcină proprie sunt trandafiri crescuți din butași preluați din plante stoc. Spre deosebire de trandafirii altoiți, rădăcinile trandafirilor cu rădăcini proprii sunt aceeași varietate cu vârfurile lor înflorit

Trandafiri nostri nu face nicio înmugurire sau altoire la creșa noastră. Spre deosebire de majoritatea cultivatorilor de trandafiri din Romania vindem doar trandafiri fără rădăcini proprii, fără virus. Trandafirii noștri sunt butași din primul an, care sunt crescuți dintr-o tăiere de frunze luată de la o plantă „mamă” sau „stoc”. Trandafirii cu rădăcină proprie pot fi mai mici atunci când sunt cumpărați, dar ajung rapid la trandafirii altoiți (care sunt de obicei vânduți ca plante vechi de doi ani).

O soluție cu beneficii
Cultivatorii au început inițial să producă proprii trandafiri de rădăcină ca răspuns la prevalența virusului mozaic de trandafir în industrie. Acest virus urât a fost răspândit prin altoire. Producătorii au descoperit că ar putea reduce foarte mult răspândirea RMV dacă ar folosi plante stoc fără virus. În curând, industria a descoperit că trandafirii crescuți pe propriile rădăcini naturale (și nu pe cele ale unui alt soi) aveau și alte avantaje:

Trandafiri cu rădăcină proprie sunt mai duri decât trandafirii altoiți, deoarece coroana lor nu a fost slăbită. Unirea mugurilor unui trandafir altoit este vulnerabilă la frig și poate fi ușor deteriorată în timpul iernii grele.
Trandafiri cu rădăcini proprii revin la varietate dacă sunt înghețați la pământ, deoarece au propriul lor sistem de rădăcină. Moartea de iarnă este mai puțin probabilă.
Trandafiri cu rădăcini proprii sunt mai strălucitori, deoarece trimit lăstari din propriile rădăcini. Acest lucru creează o plantă mai plină în timp, ceea ce se adaugă la vigoare crescută, înflorire și speranță de viață.
Trandafirii cu rădăcină proprie nu au fraieri de portaltoi , ceea ce înseamnă că se trimite mai multă energie către planta principală.

Products 1 - 54 from 54. Products on page

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0