fbpx
31%

vita de vie de ciocolata

69 lei Fara TVA

SKU: 33745 Categorie:

Descriere

vita de ciocolata este o planta cataratoare perena, originara din Asia. La maturitate poate ajunge la inaltimi de 8-12 m. Frunzele sunt palmat compuse din 5 petale si au culoare verde inchis.

Florile sunt de culoare mov, au un parfum discret de ciocolata care se simte mai ales noaptea. Infloresc incepind cu luna Martie-Aprilie si leaga fructe in luna August-Septembrie, daca planta este ajunsa la maturitate. Akebia infloreste pe lemn vechi, de aceea se tunde numai dupa ce florile s-au trecut. Pentru ca ritmul de crestere al plantei este unul rapid si daca o lasati neingrijita se va aglomera existand riscul de boli, scurtati crengile laterale de pe ramurile principale.

Prefera zonele insorite sau cu semi-umbra, cu soluri umede, bine drenate, lutoase-nisipoase, calcaroase sau nisipoase. Este rezistenta la seceta si la atacul daunatorilor. Plantele mature de Akebia quinata rezista iarna in gradina, fara sa fie nevoie de interventii speciale. Plantele tinere insa trebuie protejate prin mulcire cu paie sau frunze uscate.

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0