Description
Produseul se livreaza la inaltime de 1,5-2 m iar anul aceesta face fructe
Un soi foarte productiv cu fructul de marime medie, forma sferica, de culoare negru-violet cu pulpa bordo închis la maturitate. Un arbust fructifer deosebit, care merita cu siguranta un loc in gradina dumneavoastra. Fructele ajung la maturitate la sfârșit de august- început de septembrie, perioada de recoltare prelungindu-se 4 – 6 săptămâni, deoarece fructele coapte nu cad de pe plante, menținându-se pe tufă până toamna târziu.
-productiei ridicate, poate sa produca o cantitate de 5 – 10 tone/ha
-rezistentei ridicate la seceta daunatori si boli precum si la inghet pana la -37°C
-pretentiilor scazute fata de sol
Florile sunt albe ca zapada si apar in luna mai, foarte decorative. Frunzele toamna se coloreaza in nuante de galben, ulterior devin rosu aprins.
Fructele contin cantitati insemnate de antioxidanti, vitamine, acid folic si minerale. Fructele se pot prepara in diferite feluri: suc, infuzie de fructe, gem sau vin.
Studiile arata ca, prin compusii sai speciali, aronia imbunatatesc sistemul imunitar, echilibreaza metabolismul si scad nivelul hormonilor de stres. Aronia sunt fructe bogate în proantocianine, substanţe care se gasesc si in semintele de struguri. Consumand 100 g din aceste fructe vom acoperi necesarul de acid folic. De aceea aronia sunt indicate si pentru femeile insarcinate. Fructele de aronia sunt hipotensive si, datorita continutului de insulina, sunt indicate pentru diabetici.
Aronia este recomandat datorita continutului ridicat de vitamina P. Vitamina P are, printre altele, rolul de fixare a vitaminei C în organism si de a reface tonusul vaselor capilare. Aronia contine de 5 ori mai multă vitamina P decat strugurii. 100 ml de suc de aronia pe zi sau 15 g de fructe sunt suficiente pentru a acoperi nevoile de zi cu zi cu substane vitale importante.