fbpx

Ce parere ai despre trandafiri nostri

Plantarea trandafirilor

Cel mai bine este să plantați trandafirii primăvara, atunci când nu mai există pericol de îngheț – acestea sunt cele mai bune condiții pentru ca plantele să prindă rădăcini. Vara sau începutul toamnei este, de asemenea, o perioadă bună pentru plantare. Plantele cu rădăcinile dezgolite trebuie plantate din noiembrie până în martie. Aveți grijă însă, mai ales după plantare și în zilele caniculare, să vă udați suficient de mult planta.

Plantarea trandafirilor pas cu pas:

  • Despachetați trandafirii imediat după ce îi primiți. Dacă nu îi plantați imediat, acoperiți-i cu cârpe umede și așezați-i la umbră.
  • Cel mai bine este să plantați trandafirii în aceeași zi. Scufundați-i mai întâi într-o găleată cu apă, pentru a putea absorbi apă.
  • Săpați o groapă cu o lățime de cca. 40 cm. Adâncimea depinde de lungimea trandafirului. Ochiul altoit trebuie să se afle la trei degete sub pământ.
  • Plantați acum trandafirul în gaura săpată și umpleți groapa cu pământ pentru trandafiri. Apoi apăsați bine sau tasați pământul.
  • Asigurați-vă să formați o margine de udare în jurul plantei.
  • Trandafirul trebuie să fie bine udat.

Plantarea în ghivece a trandafirilor

Datorită caracterului lor jucăuș, trandafirii pentru terasă sau trandafirii târâtori se dezvoltă bine nu doar în grădină, ci atrag atenția și ca plante de ghiveci pe terasă sau pe balcon. La plantarea în ghivece, acordați atenție unei dimensiuni corespunzătoare a ghivecelor. În acest caz se aplică același raport între pământ și plantă ca la plantarea în exterior.

La plantarea în ghiveci recomandăm utilizarea de pământ special pentru trandafiri. Acesta oferă nutrienți valoroși și asigură condiții optime ale solului. Deosebit de importantă este și o bună scurgere a apei, precum și aport regulat de apă.

Îngrijirea corectă a trandafirilor

Udarea trandafirilor

Trandafirii au o suprafață mare a frunzelor care permite evaporarea rapidă a unor cantități mari de apă. În afară de aceasta, planta este foarte însetată, de la natură, motiv pentru care o udare periodică este foarte importantă pentru sănătatea plantei.

Udați trandafirii după plantare la intervale regulate, la început ceva mai des.
În zilele călduroase îi puteți uda fără probleme și dimineața și seara. Acest lucru este valabil și pentru plantele la ghiveci.

Evitați însă băltirea apei, la care trandafirii sunt foarte sensibili!

Fertilizarea trandafirilor

Îngrășămintele pentru trandafiri stimulează creșterea naturală a plantei și asigură formarea de flori numeroase și bogate. Combinația echilibrată de nutrienți este corelată exact cu necesarul plantei. Special pentru nevoile trandafirilor este adăugat fier. Fertilizați trandafirii o dată pe an, de preferință primăvara sau vara timpuriu. Informații referitoare la fertilizare găsiți întotdeauna pe ambalaj.

Tăierea trandafirilor

De îndată ce încep să dea mugurii, este momentul să tăiați trandafirii. Doar astfel pot crește flori abundente. Am strâns aici câteva informații pentru dumneavoastră, de care ar trebui să țineți cont la tăierea diverselor grupe de trandafiri.

Trandafiri tufă cu înflorire repetată Trandafiri tufă cu o înflorire, trandafiri sălbatici și trandafiri cățărători Trandafiri târâtori și tufe mici de trandafiri Trandafirii cu tulpină înaltă Trandafiri de ceai hibrizi, trandafirii târâtori și trandafirii pitici
  • trebuie scurtați cu moderație
  • lăstarii prea bătrâni sau care cresc transversal trebuie tăiați la baza tufei
  • Lăsați 5 lăstari-cadru pe care îi scurtați cu aproximativ o treime
  • nu trebuie tăiați deloc primăvara
  • La începutul verii, îndepărtați lăstarii bolnavi sau deteriorați
  • tăiați lăstarii prea bătrâni și pe cei deteriorați
  • O tăiere radicală până la 20 cm este recomandată o dată la trei ani
  • scurtați toți lăstarii până la 10-15 cm deasupra punctului de altoire
  • la începutul primăverii, tăiați lăsând doar 2 sau 3 ochi
  • tăiați puternic, lăstarii vor da din nou imediat
  • Cu cât tăiați mai mult, cu atât mai mult vor crește lăstarii.
  • Scurtați trandafirii de ceai hibrizi și trandafirii târâtori la 20-30 cm, trandafirii pitici la 10-15 cm

Specificaţii – Trandafir tip pomisor

Specificatii generale produs
Detalii livrare produs
Info
Proprietățile soiuluiPerioadă lungă de înflorire miros strident
Perioada de plantarePrimăvara, Toamna
Perioada de înflorireRepetată
CuloareAlb
ParfumParfum discret
Dimensiune floare10 – 14 cm
Forma caracteristicăTalie medie
Înălțime la maturitate150 – 200 cm
Condiții de luminăSemiumbră, Soare
Loc de plantareLivadă, Grădină
Caracteristici principalePlantă de exterior
Distanța de plantare100 – 150 cm
Adâncimea de plantare30 – 45 cm
Cerinte de udareNecesită udări minime
Pretenții fată de solNecesită sol fertil
Rezistența la îngheț-20°C pana la -25°C
Necesar de lucrăriNecesită îngrijire minimă
Vârsta plantei la livrare2 – 3 ani
Tipul ambalăriiGhiveci
Înălțimea la livrare120 – 150 cm
În ce perioadă se plantează?Toate plantele livrate la ghiveci se pot planta în orice perioadă a sezonului de Primăvara, Vara sau Toamnă.
Cum este ambalată rădăcina?În funcție de sezon, plantele pot fi expediate la ghiveci, cu rădăcina nudă sau rădăcina ambalată.
Trandafir tip pomisor – altoit pe trunchi inalt la 90 cm. La maturitate poate ajunge la o inaltime de 150 cm. Trandafir tip pomisor cu coroana globulara bogata, impanzit cu zeci de trandafiri parfumati. Perioada de inflorire este incadrata in perioada Iunie – Octombrie.
Plantarea trandafirului tip pomisor
Groapa de plantare se pregateste din timp, astfel incat solul sa se curete de paraziti si sa ajunga la o temperatura de plantare optima. Plantarea se face la o adancime de cel putin 40 cm. Este important de asemena ca plantarea sa se faca intr-un loc insorit in prima parte a zilei si semi-umbrit in cea de a doua jumatate. Daca e plantat intr-un loc insorit pe toata perioada zilei, va suferi in perioadele caniculare si trebuie udat constant. Butasi trandafir tip pomisor nu se planteaza in zone expuse la vant si curenti de aer.
Prefera solurile usoare, bogate in humus, fertile, cu o umiditate medie. Solurile indicate pentru acesti trandafiri de vanzare ieftini sunt lutoase, lutoase-argiloase, permeabile cu pH intre 5.5-7.5. Pentru o dezvoltare optima si o inflorire abundenta este necesara fertilizarea periodica cu gunoi de grajd toamna sau ingrasaminte chimice toamna sau primavara.
De asemenea, anul, in perioadele de repaus vegetativ, toamna sau primava, se fac taieri pentru a incuraja formarea ramurilor pentru inflorire, pentru a evita imbatranirea prematura a plantelor cat si pentru formarea unui sistem radicular viguros.
Trandafirul tip pomisor are nevoie de sustinere, o tija  metalica sau bambus spre exemplu, pentru a sustine greutatea coroanei din varful tijei.
Datorita faptului ca altoiul este expus riscului de a degera, protejarea trandafirilor tip pomisor se poate face in 2 moduri:
invelim tulpina cu un sac din panza sau agril pe care l-am umplut cu frunze uscate si paie. Nu se recomanda saci din plastic sau iuta. Aceasta metoda se foloseste pentru temperaturi de -20 grade.
daca temperaturile scad sub  -20 grade construim un patrat sau un cilindru din plasa pe toata inaltimea trandafirului , pe care o umplem cu frunze uscate, in asa fel incat sa acopere pana la 30 cm deasupra varfurilor. Daca folosim aceasta metoda este necesar sa tratam frunzele impotriva rozatoarelor.
Fiecare zi este o ocazie speciala de a darui un cadou personalizat, plin de romantism si rafinament personalelor dragi din jurul tau. De-a lungul timpului, acest dar minunat al naturii ne-a ajutat sa ne exprimam emotiile si sentimentele. Butasii de trandafiri parfumati si viu colorati sunt cadoul ideal pentru a face o persoana sa zambeasca.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu puteți copia conținutul acestei pagini

0